Mit tehetsz, hogy átvészeld a válság helyzeteket, és pozitívan gyere ki belőle? Hogyan maradj derűlátó? Hogyan győzd le a válságot?

A válság nem tart örökké

Amikor mindenhonnan csak a negatív híreket halljuk, akkor könnyen előfordulhat, hogy mi magunk is pánikba esünk. De a félelem rossz tanácsadó. A félelem hatására beszűkülhet a látóköröd, és nem látod meg a lehetőségeket. Nagyon fontos, hogy most ebben az időszakban ne engedd, hogy a negatív hírek és a negatív történések lefelé húzzanak. Mit tehetsz azért, hogy átvészeld ezt az időszakot, és pozitívan gyere ki belőle?

Tudnod kell, hogy a történelem során számos válság volt már. Átlagosan mintegy 10 évente van hasonló. Míg sok vállalkozó ledermed a félelemtől, az élelmesek fejlesztenek, tanulnak, és mire vége a válságnak, egy új ötlettel előzik le a piacot. Minden válság során megfigyelhetjük ezt. Minden válság csak ideiglenes.

Hogyan győzd le a válság helyzeteket?

Akkor tudsz bármilyen válság helyzetből győztesként kijönni, ha nem veszíted el a fejed, hanem igyekszel pozitív maradni. Itt van néhány dolog, ami boldogabbá tehet és biztosítja, hogy pozitívan tekints az életedre.

  1. Hála

Talán a hála az egyik legfontosabb dolog, hogy pozitív tudj maradni az életben. Legyél hálás azért, amid van. Most ne azzal foglalkozz, amid nincs, vagy amit nem kaphatsz meg. Helyette azzal foglalkozz, amid van és amit el tudsz érni. Szedd össze, hogy mi az, amiért hálás lehetsz. Mi az, amid van. Van családod, vannak barátaid, van mit enned, van fedél a fejed fölött, és egészséges vagy. Szedd össze ezeket, és meg fogod látni, hogy mindjárt más színben fogod látni a világot.

  1. Pozitív gondolatok

Fontos, hogy a pozitív dolgokkal foglalkozz, és ezen belül is a pozitív gondolatokkal. Válogasd ki azokat a dolgokat a gondolataid közül, amelyek nem pozitívak és dobd ki azokat a fejedből. Segítsétek ebben egymást a pároddal vagy a barátoddal. Ha az egyikőtöknek esetleg rossz kedve van, és negatív gondolatai vannak, akkor a másik segítsen neki kijönni ebből, és a pozitív dolgokra fókuszálni. Sok rossz dolog történhet egy válság idején, de tudatosan keresd a jó dolgokat. Ne hagyd, hogy bármiféle negatív gondolat lehúzzon.

  1. Testmozgás

A rendszeres testmozgás nagyon sokat segíthet abban, hogy pozitív maradj. Több tanulmány is kimutatta, hogy a sportolók boldogabbak és sokkal pozitívabbak. Ráadásul jobban fogsz kinézni, ha rendszeresen mozogsz, jobban fogod érezni magad, és egészségesebb is leszel.

  1. Célok

A negyedik dolog a célok meghatározása. Amikor valaki elkezdi leírni a céljait, akkor bizonyítottan jobb kedve lesz, elkezdi jobban érezni magát. Ennek az az oka, hogy a jövőt kreálja. A jövőben van olyankor. A rossz hírek, a negatív gondolatok, mind, mind a múlt. Azon már nem tudsz változtatni. De a jövőn még igen. A saját jövődet kreálod. Ülj neki, és kezdd el leírni a jövőbeni céljaidat. Mit fogsz másképp csinálni holnaptól vagy amikor véget ér az őrület? Többet leszel a családoddal, kipróbálsz új dolgokat, elkezdesz félretenni az ehhez hasonló vészhelyzetekre stb. Bármi, ami eszedbe jut, csak írd le. Tűzz ki nagy terveket. Célozd meg a csillagokat.

  1. Felkészülés bármilyen válság helyzetre

Az előzőnek szerves része, hogy elkezdesz azon gondolkodni, hogy mit tudnál tenni azért, hogy a jövőben ez ne forduljon elő veled. Hogy minél kevésbé legyél hatása az ilyen és ehhez hasonló történéseknek. Például elkezdesz vésztartalékot félretenni. Próbálsz olyan állást találni, ha lehetőséged van rá, amire kevésbé van hatással egy válság. Elkezdhetsz azon gondolkodni, hogy milyen egyéb bevételi forrásokat tudsz létrehozni, amik biztosítják a tartalékaidat, illetve azt, hogy ne egy bevételi forrástól függj. Megtanulsz valami új dolgot. Képzed magad. Ezek mind segítenek, hogy kreatív és pozitív maradj.

Végül ne felejtsd el, hogy ott van a Pelfee online pénztervező szoftver is, ami hatékonyan tud segíteni abban, hogy tartalékod legyen, és megfelelően tudd irányítani a pénzügyeidet még a zűrös időszakokban is.

Miután megvannak a céljaid egy jó szoftver segítségével napra készen nyomon tudod követni a kiadásaidat és a bevételeidet. Próbáld ki a Pelfee online pénztervező szoftvert.

Pelfee – A pénztervező, hogy bármit megengedhess magadnak!

Regisztrálj még ma a Pelfee használatára!