Ki ne szeretne gazdag lenni? Hogyan lehet minél előbb meggazdagodni? Sokan keresik a választ, miközben lehet, hogy azt sem tudják, hogy mi is a gazdagság. De hogyan érhetünk el valamit, amiről nem tudjuk, hogy pontosan mi is?

Mit gondolnak a legtöbben a gazdagságról?

A többség, főleg azok, akiknek nincs elég pénzük, azt gondolják, hogy a gazdagság egyenlő a sok pénzzel. Úgy vélik, hogy a gazdagság egyenlő azokkal a dolgokkal, amit pénzen lehet megvásárolni, vagy amit meg tudnának venni, ha sok pénzük lenne. Azt gondolják, hogy ha lenne egy saját kacsalábon forgó házuk, akkor ők gazdagok lennének. Gazdagok lennének, ha meg tudnák vásárolni álmaik autóját, vagy elutazhatnának egy olyan helyre, amire már régóta vágynak.

Elmondhatjuk, hogy az emberek többsége alapvetően vágyik a többre, a jóra, és a jobb körülményekre.

 • Mai korunkban, ha nincs pénzed, akkor semminek néznek.
 • Ha nincs pénzed, nem számítasz igazán.
 • Ha nincs pénzed, akkor ki vagy szolgáltatva másoknak.

Mi a valódi gazdagság? Csak pénz kérdése?

A valódi gazdagság a pénz, az idő és a befolyás bősége.

Mit jelent az, hogy bőség?

A szótár szerint ez egy állapot, amikor a szükségleteket jóval meghaladó mennyiségű javakkal, eszközökkel, pénzzel rendelkezünk.

Mi az, hogy szükséglet?

Itt pedig azt mondja a szótár, hogy anyagi termékek és szellemi javak iránti igény. Tehát ezek azok a dolgok, amire igényed van az életben. Amit szeretnél magad körül látni. Amit szeretnél megtanulni, elsajátítani, megtapasztalni. Amire igényed van. Amire vágysz.

Ez nem a rezsiszámla, a bérleti díj vagy a bevásárlás. Ez az, amivel jól érzed magad, ha körbevesz és a tulajdonodban van. És nem mellesleg boldoggá tesz, mert te választottad.

Szóval a bőség az, amikor ezekből jóval többel rendelkezel, mint amennyire egyébként szükséged van. Na, ezt hívjuk bőségnek.

Miért kellene a gazdagság esetén idő és befolyás is a pénz mellé?

A gazdagság az, amikor bőségében vagy a pénznek, az időnek és a befolyásnak.

Amikor bőségében vagy a pénznek, akkor bármit megvehetsz, amit csak szeretnél, és akkor amikor csak szeretnéd. De mindezt hogyan, ha soha nincs rá időd? Hiába lenne sok pénzed, ha nem lenne mellé időd.

Amikor bőségében vagy az időnek, akkor az azt jelenti, hogy azt csinálsz, amit csak szeretnél, és akkor amikor te szeretnéd. Saját döntésed, hogy mikor és hol dolgozol, nem vagy kötve másokhoz. Szabadon rendelkezel az időd felett.

De mit ér a sok pénz és sok idő, ha soha senki nem törődne veled, soha senki még csak rád sem hederítene?

Amikor bőségében vagy a befolyásnak, akkor tudod, hogy hatással tudsz lenni mások életére, segíteni tudsz másokat. Véleményformálóvá tudsz válni egyre nagyobb körben a környezetedben. Figyelnek rád, számít a véleményed, számít, amit gondolsz, amit teszel.

Amikor mindhárommal, vagyis a pénzzel, az idővel és a befolyással kapcsolatban is bőségben vagy, akkor mondhatod igazán gazdagnak magad.

Gyakorlati tippek, hogy gazdagabbá válj

 • Ülj neki és írd össze, hogy mik a szükségleteid. Készíts egy listát azokról a dolgokról, amikkel jól érzed magad és amik boldoggá tesznek. Most ne gondolkozz azon, hogy ez mennyibe kerül, vagy hogyan lehet megvalósítani. Csak készíts egy listát. Ez mindenkinek más. Nincs két egyforma. Ez a te listád. Minél részletesebb annál jobb.
 • Írd le, hogy milyen lakásban vagy házban szeretnél élni. Mik lennének abban a lakásban. Kikkel szeretnél barátkozni. Kikkel szeretnéd körbevenni magad. Családtagok, rokonok, barátok. Írd le hova szeretnél elutazni, miket szeretnél megvásárolni. Milyen autót szeretnél. Milyen éttermekbe szeretnél elmenni. Miket szeretnél megtanulni.
 • Amikor megvagy a listával, akkor jöhet a következő lépés. Minden tétel mellé írj egy összeget, amit erre szeretnél fordítani. Utána add ezt össze. Amikor megvan akkor látni fogod, hogy mennyi pénzre van szükséged, hogy megvalósítsd az álmaidat. Lehet, hogy elsőre soknak fog tűnni, de ez ne tántorítson el a céltól. Ne gondolkozz azon, hogy mit fogsz kihúzni a listáról, mert az szűkösségben való gondolkodás. Ha viszont azon gondolkozol, hogy hogyan tudod ezeket megvalósítani, na az bőségben való gondolkodás. Ha keményen dolgozol és mindent megteszel a családodért, az ügyfeleidért, a cégedért, akkor ezek járnak neked, és el fogod érni őket.
 • Ha kész vagy a listával, akkor rakd ki valahová, ahol minden nap láthatod, és tudsz vele gondolkodni és ösztönözni magad, hogy megvalósítsd a lista minden egyes pontját.
 • Ne mutasd meg senkinek. Ha mégis megmutatod, akkor csak olyannak, akiről tudod, hogy biztatni és segíteni fog. Különben csak azt fogod hallgatni másoktól, hogy ezt hogyan nem lehetséges megcsinálni. Arra pedig egyáltalán nincs szükséged.
 • Persze mindig ott lesz majd a kisördög a fejedben, hogy te ezt nem tudod megcsinálni, lám a szomszédnak sem sikerült, és mások azt mondták, hogy te nem vagy képes rá. Lehet, hogy korábban nem sikerült valamit elérned, de ez nem azt jelenti, hogy most sem vagy képes rá. Szabadulj meg ezektől a gondolatoktól. Mutasd meg, hogy igenis meg tudod csinálni. És számolj be a kritikusaidnak az eredményekről. Hadd csodálkozzanak.
 • Ne a gazdagság kedvéért csinálj mindent. A pénz önmagában nem hoz boldogságot. Az, hogy az álmaid és a céljaid valóra váltod, az boldogságot okoz. Ha az álmaid létrehozása rengeteg pénzt is teremt számodra a bankszámládon, ám legyen.
 • Egyszerűen csak azt kell tenned, hogy kinyitod a szemed, mert rengeteg a lehetőség. Találj valamit, ami az embereknek szükséges és kívánatos, és add el nekik. Akkor eléred a bőséget és a gazdagságot.

Egy biztos. Ha gazdaggá akarsz válni, akkor kontrollálnod kell a pénzügyeidet. Minden héten. Minél kevesebb pénzed van, annál nagyobb kontrollt kell raknod a pénzügyeidre.

Erre az egyik legjobb módszer a Pelfee online pénztervező szoftver. Látogass el a pelfee.hu oldalra és próbáld ki.

Meglátod, hogy a siker még több sikert eredményez!

Pelfee – A pénztervező, hogy bármit megengedhess magadnak!

Regisztrálj még ma a Pelfee használatára!